Dit is een heerlijk gerecht.
Uit een kookboek en een beetje aangepast door mezelf.
Voor vier personen
Ingrediënten:
350 gr. kipfilet
1 ui
50 gram bakboter
2 eetlepel kerriepoeder
50 gram bloem
6 dl runderbouillon
2 dl room
ananasstukjes
zout/peper
peterselie
Basmati rijst
- Kook de rijst.
- kook 6 dl runderbouillon in een steelpannetje.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
-Smelt de bakboter in de wok of braadpan en bak de kipfilet aan.
- Voeg de ui toe en fruit deze.
Voeg zout en peper op smaak toe en
2 eetlepels kerriepoeder.
- Voeg de bloem geleidelijk toe. Goed roeren.
- Voeg nu de bouillon geleidelijk toe en blijf roeren.
- Voeg nu de room toe en laat de saus nog zo'n 5 minuten pruttelen tot
het dik wordt. (hoe langer, hoe dikker de saus wordt).
- Voeg wat peterselie of bieslook toe.
- Als laatste meng je de ananasstukjes toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten