dinsdag 26 juli 2016

Heerlijke Kip Kerrie

Dit is een heerlijk gerecht. 

Uit een kookboek en een beetje aangepast door mezelf.

Voor vier personen

Ingrediënten:
350 gr. kipfilet
1 ui
50 gram bakboter
2 eetlepel kerriepoeder
50 gram bloem
6 dl runderbouillon
2 dl room
ananasstukjes
zout/peper
peterselie
Basmati rijst

- Kook de rijst.
- kook 6 dl runderbouillon in een steelpannetje.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
-Smelt de bakboter in de wok of braadpan en bak de kipfilet aan. 
- Voeg de ui toe en fruit deze.
Voeg zout en peper op smaak toe en 
2 eetlepels kerriepoeder.
- Voeg de bloem geleidelijk toe. Goed roeren.
- Voeg nu de bouillon geleidelijk toe en blijf roeren.
- Voeg nu de room toe en laat de saus nog zo'n 5 minuten pruttelen tot 
het dik wordt. (hoe langer, hoe dikker de saus wordt).
- Voeg wat peterselie of bieslook toe.
- Als laatste meng je de ananasstukjes toe.

eet smakelijk!

Lekker met een frisse komkommersalade




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen